KVADRAT JUPITER-SATURN

 

Nije slučajno što ovaj aspekt Jupitera i Saturna nazivaju “mučeničkim” aspektom. Jer osobe koje ga poseduju u natalu kroz čitav život moraju da rešavaju nekakav konflikt između morala i nemorala, vere i nevere, dobra i zla,rasipanja i štednje, optimizma i pesimizma, vere u sebe i slušanja drugih, a taj konflilkt pravi opštu pometnju u njihovoj svesti.


Često ovaj aspekt polazuje da nas neko ili nešto sputava u životu i nameće ograničenja ili ih sami sebi podsvesno namećemo.


Odnos Jupiter – Saturn predstavlja pravu opoziciju između moralnosti, dobrote, optimizma, širenja, lakoće, duhovnosti i intuicije i, s druge strane -krutosti, hladnoće, ograničavanja, sužavanja, zlovolje i pesimizma, a sve to pojedinac nosi u sebi. 


Strah da ce ako ne prištedi i ne vodi računa o novcu (Saturn) otici u rasipništvo (Jupiter), ili naplaćuje svoj rad ispod cene, ili rade poslove koji su ispod njihovig mogućnosti (iako su npr.visoko školovani) samo zarad osećaja sigurnosti i stabilnosti (Saturn). 
Kod nekih će proraditi dominantniji uticaj Saturna pa će ceo život juriti status i položaj zanemarujući ono duhovno i viši smisao života, ili zanemarujući lepote života koje Jupiter nosi.

U zavisnosti kojim poljima vam vladaju ove dve planete, možete imati podsticaj i podršku okoline (Jupiter) a da sami sebi budete kočnica (Saturn), ili pak da mislite da imate sreće u svemu i srljate s preteranim optimizmom kroz život (Jupiter) ne obazirući se na ograničenja koja nameće okolina i poredak (Saturn).
Ponekad osoba zanemaruje strpljenje,rad i trud koji Saturn zahteva radi ostvarenja nekog cilja, vec samo čeka da sreća odradi svoje i da bez mnogo napora i na sreću dobije šta želi (Jupiter).


Neretko su osobe s ovim aspektom nesigurne u pogledu svog mišljenja, procene pa i osećaja, iz čega proizlazi da imaju manjak volje za delovanjem zbog straha od neuspeha ili greške. 

 

Jedini način da se izbori s ovim aspektom je mera u svemu i vera u sebe i u plan univerzuma.
Ovaj kvadrat je na snazi celo proleće pa će mnogi osetiti da su na smeni optimizam koji nije praćen disciplinom, osećajem za granicu i potrebnim zdravim razumom i pesimizam kome nedostaje i najmanja nada u srećan ishod.

 

Konsultacije ili tumačenje natalne karte možete zakazati putem facebook stranice: Astro Taša – porukom u inbox.

Advertisements

One thought on “KVADRAT JUPITER-SATURN

  1. Pingback: DA LI STE SPREMNI ZA RETROGRADNOG MARSA U ŠKORPIJI? – Astro Tasha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s