“ZALJUBLJENI U LJUBAV” -Venera u Ribama

Od 12. marta do 5. aprila Venera tranzitira kroz znak Riba. Venera je prošla kroz sve znake, pokupila iskustvo, videla dobro i zlo, sreću i patnju, muke i uspehe, i sada u Ribama zaokruzuje svoj put i utemeljuje svoje iskustvo. Šta nam donosi ova Venera?
Nekima ljubav o kakvoj su duuugo maštali, nekima pak samoću jer ne pristaju ni na šta manje od onog idealnog. Mnogo je planeta u znaku Riba- Sunce, Merkur, Venera, Neptun. Ovo bi mogla biti najava “buđenja proleća”, naglašenost romantike i zanesenosti, onako kako to Ribe daju. Ali, nekima će smetati onaj Jupiter u opoziciji s ovim planetama pa će biti sitničavi u očekivanjima želeći idealnog partnera, drugima će Mars iz Strelca u kvadratu s Venerom dati pomisao da kroz flert i avanturu mogu ući u vezu i doći do te ljubavi…svi su u potrazi za ljubavlju, čak i oni koji su je našli – žele da je uzdignu na viši, božanski nivo.


Venera u Ribama ište onu sveprožimajuću, izmaštanu, nadahnjujuću ljubav, onu “ne mogu da živim bez tebe” ljubav. Ali ne samo da traži, ona tu ljubav i te kako pruža. Bezuslovno. Zato i jeste ovde u egzaltaciji. Ona može voleti sve i svakog. Kad je dobro aspektovana, ona je ru da razume svačiju muku, da voli one koje niko ne voli, bolesne i odbačene, da ulazi ako treba i u tajne i zabranjene veze, jer je spremna na žrtvu. Spremna je i da bude večito sama ali maštajući da će nekad doći onaj kom će dati svu svoju ljubav.
Nije li neobično da je baš u Ribama ona egzaltirana a da ona ujedno predstavlja sve monahinje koje su se odrekle telesnih zadovoljstava i “venčale s Bogom” a ujedno i štiti sve “prodavačice ljubavi” ovog sveta, koje su se isto tako odrekle da budu samo s jednim, odrekle svojih snova, ciljeva…?
Nije li i jednima i drugima zajedničko da mogu voleti sve i svakog?


Ova Venera ženama daje svu lepotu, mističnost, lep sanjalački pogled, izvajane noge i divna stopala, romantičnu dušu koja je u mladosti čitala ljubavne romane maštajući o gospodinu Darsiju, koja je kao majka empatična, brižna, koju bole svačije muke, koja će odvojiti od svojih usta da nahrani gladne…

Sa lošim uplivima drugih planeta ona će biti izvanredni manipulator i glumica, zaludeće vas i opčiniti a zatim iskoristiti, ili će uvek biti vaša ali pogleda uprtog u nekog drugog. Privlače je pesničke duše, neuhvatljivi, mističnini romantični, toplog pogleda, o kojima ima potrebu da brine.


Muškarac s ovom Venerom često želi jedno a radi drugo. Želeo bi takvu ženu o kakvoj mašta a onda pravi pogrešne izbore i ulazi u veze nepromišljeno, tražeći prečicu do ljubavi. Zbog Neptuna može stalno nositi ružičaste naočare.Ima taj sanjalački i tužnjikav pogled na koje žene padaju, glas koji smiruje, deluje vam kao da bi mogao razumeti sve vaše strahove i problene i da biste u njegovom zagrljaju mogli biti satima spokojni. No u lošim aspektima, ovo je rođeni švaler koji tačno zna kako da vas zavede i iskoristi. Privlače ga mistične žene, koje brinu kako izgledaju, ili su u čipkastom crnom vešu sa neizostavnim halterima i čarapama, ili u lepršavim tankim, prozirnim haljinama, u sandalama. Idealizuje partnerke.

Venera u Ribama uopšteno daje talente za glumu, ples, slikanje, fotografiju, modeling. Razume se u religiju i filozofiju, brinu je sociološka pitanja, veliki je humanitarac.


Neću govoriti šta koji znak može očekivati od ovog tranzita Venere, jer sa ovakvom konstelacijom planeta u Ribama-svakoga će okrznuti neka ljubav: nova veza, stara ljubav, dečja ili majčinska, prijateljska, zavisi za kojom smo najviše čeznuli.
Zaljubite se i vi ovog proleća, odbacite svoje strahove i planove, pustite da se sve dešava spontano, i verujte u to.

plivacica

Konsultacije ili tumačenje natalne karte možete zakazati putem facebook stranice:

Astro Taša – porukom u inbox.

Advertisements

2 thoughts on ““ZALJUBLJENI U LJUBAV” -Venera u Ribama

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s