FAST AND FURIOUS- Merkur u Ovnu

 

Merkur je danas ušao u znak Ovna, gde će biti do 6.aprila. Njegov brzi tranzit kroz znak Ovna doneće i brzinu u odlukama, neke prelomne trenutke, ishitrene reakcije i puno akcije.

Merkur u Ovnu je nestrpljivšto na umu to na drumu. Često ga ne drži mesto, pa nervozno cupka ako mora da sedi. On je direktan i otvoren u razgovoru. Brzo misli i brzo radi, često čak i nepromišljeno i ishitreno. Vladar Ovna, Mars, u čijem je Merkur sedištu daje ovu naglost i nestrpljivost. On se odmah hvata u koštac s problemima i počinje da rešava zadato i pre nego što o tome promisli, pa mu se potrkade i greška. Njegova reč je prva i poslednja.  Voli da priča, vešt je u komunikaciji, ide mu učenje stranih jezika. Generalno, uči brzo, a često je i kampanjac. Zainteresovan je za nove stvari, voli sve što izaziva njegov intelekt, ali još više ono gde može pokazati praktičnu primenu.

Nervozan je ako stvari ne idu onako kako je zamislio. Svojeglav je i u debatama ide do kraja. Ako mu ne uspeva da vas nadglasa, ljuti se kao dete. Inače lako izazive svađu, jer insistira na odgovorima, a i njemu svađa nije tako strašan čin kao drugima. On se prosto tako prazni. Nekad je prznica, reaguje “na prvu”, peca se na provokaciju. 

On ne voli da se nečim dugo bavi i proučava, njemu samo saspite činjenice s kojima on može da dela. Mnogo se nervira kad mora da sluša neku priču “od Kulina bana”. Nema strpljenja da bude studiozan, pa se ovaj Merkur retko bavi naukom.

Teži dominaciji i u razgovoru, prosto vas mora i verbalno potčiniti i nadjačati. Direktan, možete se opeći o njegove reči, jer “ne uvija ništa u celofan”. Nena takta, onako kako vidi stvari tako ih i prezentuje.
Kao vozač je hitar, brz, voli da jurca autoputevima, naglo koči, pa je s ovim Merkurom vožnja kao u filmu “Fast and Furious”.

Sa dobrim aspektima ovaj Merkur daje inteligentne i pronicljive osobe, od akcije, koje odišu samopouzdanjem i imaju sjajan javni nastup.
Sa lošim aspektima, ovaj Merkur daje despote, osobe koje nemaju granica u verbalnim diskusijama, koje preteruju, a i teške su na rečima.

Merkur će se na svom putu kroz znak Ovna sresti najpre sa Suncem i Marsom, dajući nam akciju, brzinu uma, brze dogovore, kraća putovanja, želju za sportskom aktivnošću, zatim će malo spustiti loptu u trigonu sa Saturnom i naterati nas da prostudiramo svoje ideje, a onda u konjukciji s Uranom doneće brdo ideja koje se moraju sprovesti odmah u delo, ali i ekspolzivnost naravi. U kvadratu s Plutonom osetićemo nervnu napetost i kočnicu u realizaciji planova.

Sve u svemu njegov brzi hod kroz Ovna će nas razdrmati, raspričaćemo se, bićemo otvoreni za nove stvari i nove početke.

JasminaMerkurOvan-320x229

Konsultacije ili tumačenje natalne karte možete zakazati putem facebook stranice: Astro Taša – porukom u inbox.


 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s