ŠTA NAM DONOSI POMRAČENJE MESECA U VAGI?

Mesec danas ulazi u opoziciju sa Suncem, na 3° Vage i Ovna se dešava pomračenje. Vaga i Ovan kao opozitni znaci, predstavljaju dijametralno suprotne stvari i imaju drugačiju prirodu.
Vaga je znak koji predstavlja partnerstva, poslovna ili emotivna, predstavlja i polje javnosti, odnosno predstavlja naše odnose sa drugima.
Mesec u Vagi, samim tim, ima težnju ka diplomatiji, ravnoteži, ljubavi, harmoniji, miru, usaglašavanju sa drugima. Nasuprot njemu  stoji Sunce u Ovnu koje je pomalo samoživo, okrenuto sebi, ratoborno, impulsivno, izazivačko, egostično, koje teži da sprovede dominaciju i bude vođa.
Upravo zbog ovih opozitnih energija javljaju se napetosti, konflikti i previranja.

U trenutku pomračenja Jupiter i Saturn prave kvadrat na 16°Device / Strelca. Pisala sam o ovom aspektu i koje dileme i sukobe nosi. Moram dodati da ovo pomračenje, čiji će se uticaj osećati narednih 6 meseci, sa ovim kvadratom Saturna i Jupitera će mnogo uticati na dešavanja u svetu. Ovaj aspekt donosi jake sukobe, pa još kad se umešaju Uran iz Ovna i Pluton iz Jarca, sve skupa je jedno “iskakanje iz šina”.


Kvadrat Jupitera i Saturna nosi to da se zbog vere (Jupiter) treba žrtvovati i stradati (Saturn), zarad viših ciljeva (Uran). A tu su i pobune i borba za slobodu (Uran) u vidu revolucija, da bi se blokirao mrak u koji nas gura svetska elita (Pluton).


Jupiter je u konjunkciji sa fiksnom zvezdom Mizar  (sazvežđe Velikog Medveda) , koja donosi masovne nesreće i katastrofe širokih razmera (Jupiter to uveličava, i ponavlja jer je retrogradan).Sve zvezde sazvežđa Veliki Medved se osnose  na zemlje koje prete drugima, a ako pogledamo ovaj Pluton u Jarcu koji je u kvadratu sa Uranom – reklo bi se da ovo upućuje na arapske zemlje i njihov narod.
Svakakve eskalacije se mogu očekivati. Možda će ovaj Mesec u Vagi zakazati kad je u pitanju diplomatija, ili će trpati probleme pod tepih. Možda će se oni koji mogu nešto da učine, praviti da ne vide šta se zbiva.

Na ličnom nivou, pomračenje Meseca u Vagi se najviše odnosi na pitanje odnosa s drugima. Ako su to emotivni odnosi- preispitivaćete svoje potrebe. Jupiter u Devici iz vas izvlači brdo zahteva prema partneru, mnogo očekivanja, dela a ne reči, dok Saturn iz Strelca očekuje da odredite tokove buduće veze i formalizujete odnos, zatim prihvatite ograničenja, i radite na obostranom razumevanju. Neki stari šabloni se moraju odbaciti (Saturn) i usvojiti novi (Uran). Ali najpre se mora naučiti lekcija, i biti svestan svojih grešaka, a ubuduće raditi stvari na moralan i ispravan način (Saturn u sedištu Jupitera).

Takođe, u trenutku pomračenja, Venera ima konjunkciju s  Neptunom, pa će mnogi biti zaneseni partnerom, a zbog pomračenja može se desiti i da uđu u tajnu, paralelnu ili bilo kakvu nedozvoljenu vezu jer  Venera i Neptun zajedno donose zanesenost kroz takve nerealne i odnose bez budućnosti.
Mnogi će tako sanjariti, jesti zabranjeno voće, ali strogi pravednik Saturn je tu da vas podseti da to tako ne može doveka. Sledi suočavanje s realnošću i preprekama, odluke se moraju doneti.
Saturn daje i otežavajuće okolnosti, pa će veze biti na ispitu, ali oni koji prebrode to, biće dugo mirni, i učvrstiće svoj odnos.
Mnogi sudbinske veze mogu započeti u ovom periodu, ali i mnoge koje traju se mogu završiti. Zavisi ko kako “prigrli” ove zadatke i ograničenja. Otvoren razgovor o svemu je glavno oružje za ovaj aspekt.

Ovaj put je Mesec u pitomoj Vagi pa će samo naglasiti da su promene neophodne, te neće odmah čupati sve iz korena, ali svakako se zamislite.
I drugi odnosi će biti na ispitu, pa razmislite šta očekujete od sebe i drugih. Radite na diplomatiji, poboljšavajte komunikaciju, bavite se potrebama drugih ljudi.

Mesec je ona energija koja nas vodi nesvesno i kojom uglavnom ne upravljamo nego joj se prepuštamo, pa zbog pomračenja prepustićemo se nekim događajima osećajući da nam predodređuju život, ili su sudbinski.

Emocije i osećaji će odlučivati.

Untitled-1 (4) (1)

Konsultacije ili tumačenje natalne karte možete zakazati putem facebook stranice: Astro Taša – porukom u inbox.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s