ŠTA DA OČEKUJEMO OD RETROGRADNOG SATURNA U STRELCU?

 

Saturn kreće retrogradnim hodom kroz znak Strelca 25.marta i to će trajati do 13. avgusta.

Kao da već nije dovoljno što je to Saturn koji zahteva vreme, disciplinu i trud oko ciljeva, sad je još i retrogradan ili ti dodatno otežava stvari. No ipak, ne mora da znači da će svima doneti poteškoće.

Osobe koje imaju retro-Saturn u natalnoj karti su prilagođene na ovakve promene. Već znaju šta da očekuju od života, i dobro poznaju sebe. Takođe i ostali kojima je Saturn dominantan u horoskopu, već kao da su nešto slično prošli i imaju oružje za ono što će doći.

Ostalima savet: Ne gledajte stvari crno-belo. Ne odustajte od ciljeva samo zato što vam trenutno ne ide ili koči negde, burgijajte na drugom mestu, napravite novi plan, posmatrajte stvari iz drugog ugla ili odložite planove za neko vreme.

Kad je Saturn retrogradan, on ljude stavlja na test. Zato će vam biti potrebna jaka volja i pozitivan stav, i držite se onog da “ništa nije nemoguće i neostvarivo”. Igrajte pametno. Napravite i plan A, i plan B i plan C. Osigurajte svoje pozicije.

Saturn je u sedištu Jupitera, koji se takođe kreće retrogradno kroz znak Device. Oba znaka su promenljiva, pa i tranzit ovih planeta može izazvati nagle promene na globalnom planu. Setite se kad je Saturn bio retrogradan u Škorpiji- znak koji se vezuje za azijske muslimane- doneo je migrantsku krizu, stradanja na Bliskom istoku, finansijake krahove. Sada u Strelcu, koji pretstavlja multietničke zajednice, unije i razvijene gradove, pa i globalnu elitu, ovaj retrogradni Saturn će vratiti stara pitanja na rešavanje. Njegov trigon s Uranom  je doprineo tome da se dese neka “primirja”, ali sada kad Saturn kreće unazad, primirja će se pokazati kao lažna ili kratkog daha. Neke novonastale granice (Saturn) će se morati redefinisati i ustanoviti. Kriza globalnog sistema će biti očigledna. Pokazaće se da davno otvorena verska i socijalna pitanja uopšte nisu rešena.

Strelac predstavlja međunarodne odnose, pa ovaj hod Saturna može doneti zahlađenje nekih odnosa, odlaganje zajedničkih poduhvata, kočenje planova kada su u pitanju svetske moćne države. Bivša SFRJ je bila Strelac u horoskopu, pa ovaj retro Saturn može doneti isplivavanje nekih starih pitanja i otvaranje starih rana kad je u pitanju Balkan, pa i to ko će snositi odgovornost (Saturn) za dešavanja u prošlosti (Saturn). Takođe, upravo dobrosusedski odnosi mogu biti dovedeni u pitanje.

Spoljna trgovina, ekonomska politika i carine (Strelac) moraju biti redefinisani a Evropska unija mora ozbiljno da se pozabavi tekućim problemima, pogotivo do kraja 2017.godine, dokle će praviti loše finansijske poteze i morati da pravi oštre rezove.

U zavisnosti kojim poljem horoskopa vam tranzitira ovaj Saturn, NA LIČNOM PLANU DONOSI:

KROZ PRVO POLJE: Vraćanje u prošlost, preispitivanje, isplivavanje starih problema, napetost i nemir, želja da se život menja iz korena ili okretanje novog lista, uskračivanje sebi nekih stvari, odrastanje, sticanje discipline, svest o novoj životnoj etapi.

KROZ DRUGO POLJE: Finansijske poteškoće, gubici stvari, nemogućnost da se unovči sopstveni trud, kašnjenje zarade, gubljenje novca, težnja da se prištedi.

KROZ TREĆE POLJE: Problemi s braćom, sestrama, familijom, komšijama. Oprez u saobraćaju. Kvarovi na prevoznom sredstvu. Nemogućnost da se verbalno izrazi na pravi način, teškoće u komunikaciji. Odlaganje puteva. Otežanje pri učenju. Blokade oko papirologije, gubitak dokumenata, kašnjenje s overama itd…

KROZ ČETVRTO POLJE: Probleme u okviru doma, kvarovi i popravke, želja da se napusti matična porodica, selidbe, teškoće članovima porodice, teskoba u kući.

KROZ PETO POLJE: Povratak emotivnih partnera iz prošlosti, obnova starih veza, raskid postojeće veze, nerviranje oko dece, poteškoće da se zatrudni, nemogućnost da se talenat prikaže i pokaže na pravi način.

KROZ ŠESTO POLJE: Zdravstvene tegobe (jetra, žuč, cirkulacija, pritisak-Strelac) ali i druge  hronične zdravstvene tegobe (Saturn). Neprijatnosti na radnom mestu ili zahlađenje u odnosima s kolegama, nerazumevanje.

KROZ SEDMO POLJE: Slobodnima-preispitivanje oko ulaska u brak i učvršćenja veze, onima u braku/vezi- stari problemi i vraćanje nesavladanih lekcija. Teškoće partneru, a i vama s njim. Generalno poteškoće i u poslovnim i u emotivnim partnerskim odnosima.

KROZ OSMO POLJE: Rešavanje finansijskih pitanja, kašnjenja oko isplate kredita/dugovanja, blokade računa, problemi u dobijanju nasledstva ili stipendije.

KROZ DEVETO POLJE: Poteškoće oko odlaska u inostranstvo, kočnice na studijama, religijska preispitivanja, problemi sa zakonom.

KROZ DESETO POLJE: Udarci na karijeru, padovi s visokih pozicija, nesporazumi s autoritetima, sukobi s ocem/majkom, osećaj da vam narušavaju integritet i imidž.

KROZ JEDANAESTO POLJE:
Svest o tome ko su vam pravi prijatelji i udaljavanje od nekih osoba. Prekrajanje planova, u skladu s postojećim promenama i stavljanje stvari na nov početak. Postavljanje novih i realnijih ciljeva.

KROZ DVANAESTO POLJE: Povlačenje u sebe, problemi sa psihom, depresija, okretanje religiji, želja za osamom, suočavanje sa sopstvenim strahovima, otkrivanje unutrašnjih potencijala.

 

Konsultacije ili tumačenje natalne karte možete zakazati putem facebook stranice: Astro Taša – porukom u inbox

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s