STANJE NA NEBU Od 18.4. do 24.4.2016.

Ova nedelja pocinje retrogradnim hodom Marsa i Plutona kro znak Strelca odnosno Jarca. Kako su Mars i Pluton vladari Škorpije, jasno je da će njihov retrogradan hod najviše uticati na ovaj znak, kao i na Jarca (Pluton, egzaltacija Marsa) i Strelca.

Mars je po svojoj prirodi paneta akcije i eruptivne energije, pa svakako njemu nije udobno kad je retrogradan, jer se to kosi s njegovom prirodom, pofotovo u vatrenom Strelcu. (O ovome više u textu o retrogradnom Marsu)


Biće vidno osetno da nam manjka one konstruktivne energije i da neke stvari i planovi moraju da se prolongiraju i sačekaju svoj red. Mars kroz Strelca moze doneti odlaganje odlaska u inostranstvo, kočnice u studiranju, probleme sa zakonom, sudstvom, pa i moralnu krizu. U paketu sa retrogradnim Plutonom posebno utiče na svetske događaje, jačanje ekstremizma, pucanje i prekrajanje granica, nemogućnost nalaska rešenja za probleme…pa uz retrogradnog Saturna- isplivavanje problema iz prošlosti, naplata starih dugova.

Mesec je na početku nedelje u Devici, iako nosi određenu brigu i strepnju, on će graditi trigone sa Plutonom i Merkurom, te konjukciju s Jupiterom: svakako povoljan trenutak za planiranje budućih poslovnih poslova, naplate potraživanja, unovčavanje svojih delatnosti i talenata, povezivanje sa moćnim ljudima, pa i obnova davno započetih poslova. Iako su činioci trigona retrogradni, lepi aspekti daju dobre prilike, ali uz pažljivo  odmeravanje svojih mogućnosti, rizika, i saradnika. Analizirajte sve po 3x Kratka opozicija Meseca i Neptuna u toku dana daje sumnje i mogućnost da vas neko prevari, pa budite na oprezu. Ne preporučuje se kupoprodaja nekretnina i automobila, dizanje kredita, kao ni odlazak na operaciju dok su Mars, Saturn i Pluton retrigradni. 


Trigon Venere i Saturna je na snazi, i on unosi vedrinu u ljubavni život, posvećenost, zajedničke planove, nekima trajno “skrašavanje”.

U utorak je Sunce na poslednjem stepenu Ovna a Mesec napušta Devicu, te će obojica ući u znakove pod vladavinom Venere- Bika i Vagu, nagoveštavajući spas od poslovnog stresa u ljubavnoj oazi. Ovo su znaci koji vole mir i harmoniju, pa pokušajte upravo to da stvorite.

U sredu počinje vladavina znaka Bika, i ulazimo u jedan smireniji i period, period bez žurbe i nestrpljivosti jer Bik krasi stabilnost i staloženost, te usporenost. Još u paketu sa svim retrogradnim planetama, biće malo prostora za preveliku akciju.
U četvrtak će Mesec imati opoziciju sa Venerom i Uranom, pa nežniji pol može biti sklon neurotičnom ponašanju i raspravama, kako sa ženama tako i sa muškarcima.
Petak je obeležen opozicijom Meseca i Sunca- sukobu želja i realnosti. Mesec kao naša unutrašnja snaga, poriv, ono nesvesno, je u svom padu u Škorpiji, dok je Sunce nasuprot njega u Biku.

Pogotovo žene mogu osećati da su rastrzane između onoga šta žele i onoga šta dobijaju. Danas i hormoni udaraju u glavu, pa ostanite nekako pribrani. Mesec u trigonu sa Neptunom daje izlaz u meditaciji, afirmacijama, odmoru, relaksaciji bilo koje vrste.

U subotu su Venera i Uran u tesnoj konjukciji pa daju ljubavnu nestrpljivost, nagle reakcije i promene ponašanja, buntovništvo, naglašenu individualnost i želju za slobodom i samoiskazivanjem. Partner vas može iznenaditi i prijatno i neprijatno. Vikend stvoren za nezaboravne akcije sa prijateljima. Iznenadni novčani dobitci. Expanzija kreativnosti.
Sextil Meseca u Škorpiji i Plutona u Jarcu kuje materijalne planove, ali i daje dubinu u emotivnim odnosima i samoprocenu, pomalo vraćanje u prošlost.

Nedelja sa opozicijom Meseca i Merkura upozorava da pazite kome šta pričate, pa ulaskom Meseca u znak Strelca daje novi optimizam i poletnost.

Želim vam prijatnu nedelju!

Konsultacije ili tumačenje natalne karte možete zakazati putem facebook stranice:Astro Taša – porukom u inbox

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s