Sport i igra – kome leži fudbal, a kome šah?

Ovan

Ovan je za takmičenje uvek. Svaki sport je dobrodošao jer Ovan često ne ume da kanališe svu energiju koju ima. A koliku količinu energije ima, najbolje bi bilo da trči maraton. Pošto voli obračune i gužvu za njega su idealni boks i ragbi. Dobar je i u streljaštvu. A oni predstavnici koji vole rizik i brzinu, vole da učestvuju ili gledaju auto i moto-trke. Sa društvom će najradije zaigrati partiju pikada, da pokaže da je najbolji.

Bik

Ko najbolje ume s novcem i finansijama? Od malena, ako je u nečemu najbolji, onda je to Monopol. Bik je strpljiv, a i ide mu kocka, tako da u Monopolu rastura. Uživa da muči druge zidajući kuće i hotele. Ne voli baš sport, pomalo je lenj da se natera da nešto trenira ali kad treba da se pokrene i bavi sportom, on je od onih koji pokaziju snagu dizanjem tegova ili bacanjem kladiva. Sa društvom vole da se druže na kuglanju ilo da idu i lov, a pogotovo da od lovine spreme odličnu klopu. Takođe, veliki talenat koji im daje Venera je talenat za ples.

Blizanci

Asocijacije su igra za Blizance, jer oni rečima umeju da objasne bolje nego iko, a isto tako brzo pronikne u ono što mu objašnjavaju. Zbog Merkura, njima je potreban mentalni stimulans kroz igru, da pamte i predviđaju korak protivnika, pa najviše vole šah i kartaške igre koje nisu stvar čiste sreće (npr Kanasta). Što se sporta tiče, po prirodi je aktivan i najviše mu leže rukomet, odbojka, skvoš i tenis. On je hitar, spretan i okretan- baš sve što je potrebno. Stoni tenis je stvoren za njega. Merkur Blizancima često daje duge ruke pogodne za ove sportove.

Rak

On obožava vodu i vodene sportove pa je dobar u plivanju, sinhronizovano plivanje, veslanje, kajak, i naravno pecanje. Nije takmičarski nastrojen, on prosto uživa u vodi. Baviće se i drugim sportovima, samo da bi bio deo tima. Pošto je porodičan, zbog dece se rado vraća u detinjstvo kad je nakviše voleo “Ne ljuti se čoveče”, iako se često ljutio kad ga pobede. Voli da gleda kvizove i igra “mice” i domine…sve što ga opušta.

Lav

Ne miruje, i mora da se dokaže. Za njega je razmetanje mišićima stečenim bodybuilding-om, bavljenje fitness-om, pa i borilački sportovi. Kod njega ne postoji geslo “važno je učestvovati”, on mora da pobedi. Takođe voli tenis jer ga smatra kraljevskim sportom. Njemu je važno da zasija kojim god sportom da se bavi, i da se hvale njegovi podvizi. Prijatelje voli da pobedi u stonom fudbalu, a nema mnogo živaca za društvene igre.

Devica

Device poseduju preciznost, strpljenje i mirnu ruku, pa joj leže bilijar, golf i streljaštvo. One vide iz svakog ugla, umeju precizno da odmere, da se skoncentrišu. Ne padaju u vatru, i ne zanimaju ih komentari protivnika. Ne voli da se dokazuje kroz snagu. Takođe, Device su dobre kao vezni igrač u fudbalu ili plejmejker u košarci. Voli da rešava ukrštene reči, sudoku, i u svakoj društvenoj igri nađu nešto što vole.

Vaga

Vage vole sportove u kojima se nose kostimi, pa se bave gimnastikom, folklorom, plesom, umetničkim klizanjem ili skokovima u vodu. Važno im je da pokažu svoju gracioznost i lepotu pokreta, uvežbanost, neponovljivost koreografije. Spremne su da se odreknu mnogo toga, da bi sve dovele do perfekcije. Takođe, Vage najviše vole da se opuštaju uz jogu, pilates i đi gong. Društvene igre- sve koje igraju u paru sa svojim partnerom.

Škorpija

Škorpije vole da istražuju i otkrivaju zlikovce, tajne, sve što je skriveno. Imaju njuha, pa je za njih uvek bio gušt kad pobeđuju u Cluedu, detektivskoj društvenoj igri. Od sportova najviše vole borilačke veštine: rvanje, điuđicu, karate, aikido, tekvondo. Vole opasnost i rizik, pa se nađu među njima oni koji su bacači noževa ili akrobate u cirkusu. Takođe, imaju “poker face” i odlični su u pokeru.

Strelac

Njemu je važno da nešto može da podmiri njegov avanturistički duh pa su skakanje padobranom, paraglajding, bandži-džamp….i sve zbog čega će im skakati adrenalin. Konjički sportovi takođe. Često ćete Strelca videti na biciklu jer je njemi dosadno da nekud ide autom ili gradskim prevozom. Pošto stalno iskušava svoju sreću, obožava da se kocka i karta, a u mirnijoj varijanti- igra jamb.

Jarac

Uporan i izdržljiv, pa mu najbolje ide planinarenje i penjanje po stenama. On je dete zime, i svi zimski sportovi mu leže- od skijanja, slaloma do klizanja. Pešačenje i maraton takođe, sve gde se pokazuje njegova izdržljivost… Pošto je njegovo strpljenje ogromno, voli bilijar koji može igrati satima. Od društvenih igara preferira strategijske i one gde mora da upotrebi mozak, pa su mu omiljene šah i Riziko. Merkur u Jarcu su imale brojne vojskovođe i stratezi, pa otud Jarcu ljubav prema “osvajanju”.

Vodolija

Kad ne sedi za kompjuterom i ne programira ili igra igricu, odmara mozak uz Sudoku. Njima je potrebno da oko nečeg baš napregnu mozak. Kad ga društvo pozove, nada se da ga zovu na basket. Vodolije obično zbog svog vladara Urana poseduju visinu potrebnu za ovaj sport. Zbog druženja vole sve ekipne sportove. Kad su sami, gledaće da nauče da upravljaju svim vrstama letelica. Dobra rekreacija za njih je Kapoera. Kad pobesne-ubijaće ljude u nekoj video-igrici , pre nego da taj bes kanališu nekim sportom.

Ribe

Vole vodene sportove, a najviše vaterpolo, jer se lakše takmiče kao deo ekipe nego individualno. Ribe takođe uživaju u jogi, meditaciji, pilatesu, majstori su reikija, i uopšte svih veština koje nude relaksaciju, ravnotežu duha i tela, smirenje uma. Sa društvom vole da igraju Pictionary– jer em odlično pogađaju em super crtaju. Takođe prija im slaganje raznih slagalica (puzzle).

Konsultacije ili tumačenje natalne karte možete zakazati putem facebook stranice:Astro Taša – porukom u inbox

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s