STANJE NA NEBU Od 16.5. do 22.5.2016. godine

Nedelja počinje zemljanim trigonom Sunca u Biku i Meseca u Devici, dajući nam smirenost i stabilnost, prizemnost. Danas lepo isplanirajte ostatak nedelje, zapišite sve što bi trebalo da uradite i prionite na posao.

Bez većih trzavica, sa Mesecom u Vagi stižemo do srede, pa Mesec u Vagi koristite za dogovore, pregovore, javne nastupe kao i uživanje sa partnerom i zajedničke planove.

U sredu Mesec ide od sekstila sa Saturnom do kvadrata s Plutonom, pomalo troši našu energiju na stvari koje smo prevideli ili zaboravili. Jutro će biti mirno, ali će se ostatak dana zakomplikovati. Mesec opozicija Uran u popodnevnim časovima daju nervozu, napetost, frustriranost, osećaj da ništa ne ide kako bismo želeli. Mogući su i kvarovi po kući (tehnika) zbog Urana, te nesporazumi s prijateljima. Budite taktični i diplomate, i ne forsirajte ništa na silu, sve će doći na svoje.

U četvrtak Mesec ulazi u Škorpiju, da bi u petak gradio dva lepa sekstila sa Plutonom i Jupiterom. Ovo treba iskoristiti za sprovođenje svojih ambicija i traženje podrške od autoriteta i moćnijih.Imaćete njihovu naklonost za svoje ciljeve.

Mesec opozicija Merkur, koji je pritom retrogradan, mogu doneti to da se ovog dana naslušamo laži i dezinformacija, ili da do nas vesti kasno stižu i u izvrnutom obliku. Svakako ne bi bilo loše da pazite šta vi kome pričate, a usput proverite pouzdanost važnih informacija. Dan kada komunikacija nije na zavidnom nivou, pa se potkradaju greške u kucanju i slanju poruka, gube se mejlovi ili idu na pogrešnu adresu, ili važne papire ne možemo da nađemo.

U subotu Sunce prelazi u lepršavi znak Blizanaca, malo razbijajući onu skupinu planeta u Biku (Merkur, Venera), dajući nam nov polet i entuzijazam. U subotu je Venera na fiksnoj zvezdi Algol (26° Bika) i u opoziciji sa Mesecom u Škorpiji. Algol je zloslutna fiksna zvezda koja neretko donosi loše stvari, a u najboljem slučaju neku izuzetnost kod osoba koje imaji neku planetu u natalnoj karti na ovom mestu.

Dve ženske planete (Mesec, Venera) u priči s Algolom mogu ženama doneti osećaj pogubljenosti i beznađa, a svima uopšte osećaj da gubimo glavu zbog nečega, najverovatnije ljubavi jer Venera time vlada. Slobodni će biti previše nestrpljivi da uđu u konkretnu vezu ili će im zaljubljenost doći glave, dok će zauzeti previše lupati glavu zbog partnera i veze. Možete osećati razdor između onoga što sada osećate i starih emotivnih strahova, strepnju kuda vas vode vaše emocije, i da li ste možda preuveličali sve, da li je to to.

Zbog Venere na Algolu moguće su povrede vratnog dela kičme, osećaj da se gušite ili pojačana funkcija štitne žlezde.

Mesec od opozicije s Venerom ide do opozicije sa Suncem, pa se ovo definitivno odnosi na žene, koje će izgubiti strpljenje (Venera u Biku) i pokazati svoju oštrinu (Mesec u Škorpiji) i stav, iskontrirati muškarcu i zauzeti se za sebe, pokazujući da ne žele više da tolerišu dečje ponašanje i nonšalantnost partnera (Sunce u Blizancima), već da očekuju više. I ne samo prema partnerima, već će želeti i na poslu da postave sve na svoje mesto, da prestanu da trpe maltretiranje od strane šefa ili kolege.

Nedelja će biti dan pun tenzije. Mesec iz opozicije sa Suncem (Strelac-Blizanac) ide preko Marsa ka Saturnu, i ima kvadrate sa Jupiterom i Neptunom. Dan kada je najbolje malo se povući u sebe i ne nervirati se mnogo. Osećaćete da ste se previše razleteli na sve strane a nigde konkretnog rezultata.

Dalje, i Mars ima opoziciju sa Suncem. Oprez u saobraćaju ako idete na put ili se vraćate s puta. Mogući sukobi s mušksrcima pa pokušajte da izbegnete to, ma kog pola da ste. Mnogo energije ćete rasipati (Mars) a ionako je nemate na pretek (retrogradan), pa mućnite malo glavom i upotrebite intelekt ovog Sunca u Blizancima da stvari rešite na što praktičniji način i bez komplikovanja.

Potrudite se da još malo uživate u vladavini znaka Bika.

Želim vam lepu nedelju!

Konsultacije ili tumačenje natalne karte možete zakazati putem facebook stranice:Astro Taša – porukom u inbox

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s