VENERA U BLIZANCIMA- “Pričaj mi o ljubavi”

 

Od 24. maja Venera će se naći u znaku Blizanaca

Osobe sa Venerom u Blizancima su detinjaste, pričljive, vedre, lepršave, lako osvajaju, lako se zaljubljuju ali i brzo odljubljuju. Nisu posesivne, zato im se partneri uvek vraćaju. Biraju mlađe ili mladolike partnere. Važniji im je intelektualni stulans i harizma partnera od mjegovog fizičkog izgleda. Nju morate zavesti rečima, a u vezu uđe jer ste je nečim jako zaintrigirali. U vezi cene dobru komunikaciju, da se osećanja stalno izražavaju rečima, pitaće vas stoput “Da li me voliš”, a u krevetu će koristiti dirty-talk da vas zavedu. Ne vole ljubomorne i posesivne partnere. Umeju platonski da se zaljube i idealizuju partnera…a onda kad ga vide u pravom svetlu da se odljube preko noći. Što je odnos površniji i komplikovaniji-oni su zagrejaniji, čim to krene normalnim tokom njima postaje dosadno. Zadatak osoba s ovom Venerom je da izdignu odnose na viši nivo…da ta ljubav dobije dublji smisao, da traže nešto više u partneru i od partnera. 


Muškarci s ovom Venerom biraju mlađahne partnerke, pričljive, vitkog stasa, dugih ruku i lepih grudi, preferiraju plavuše. Uvek su za flert, i za dopisivanje sa više njih. Partnerka im mora uvek biti zanimljiva i drugačija, inače traže “nove igračke”.

Žene s ovom Venerom su pametne i snalažljive, upućene u sve, i sve dobijaju jednim osmehom. Traže nekog da im stalno daje komplimente i govori koliko ih voli. Udvaraju im se na put

 

Planeta ljubavi će u godu kroz Blizance praviti zanimljive aspekte na nebu, koji će na sve znakove imati uticaja. Da vidimo šta nam sprema pre početka leta…

Venera će imati opoziciju s Marsom u Strelcu, pa će hod Venere upravo najviše uticati na Strelčeve i Blizance, odnosno na njihov ljubavni život.

Strelčevi će partnera doživljavati lepršavim i neozbiljnim, i pomalo će ih nervirati što partner ne razmišlja previš o budućnosti nego gleda kako sada da se što više zabavi i troši puno vremena na priču. Mars je još uvek retrogradan u Strelcu pa su zato Strelčevi svoje unutrašnje nezadovoljstvo ili osećaj stagnacije prebacili i na vezu i krive partnera. Opozicija je izazovan ali rešiv aspekt, pa razgovarajte s partnerom o svemu otvoreno, barem to možete dok je Venera u pričljivim Blizancima- da govorite reči ljubavi. Slobodni bi mogli da odgovore na neko udvaranje i da ne budu svadljivi, Venera u polju partnerstva obećava zanimljive susrete i razgovore, poznanstva gde najmanje očekujete, pa nećete moći da se odlučite. Ali ova Venera to od vas i ne traži- već samo da se dobro zabavite.

Blizanci, pak, se osećaju rasterećenije, dugo su imali velika očekivanja od partnera (dok je Venera bila u Biku), potiskivali svoje strahove i strepnje, sumnjali i ćutali. Sada sa Venerom u njihovom znaku menjaju taktiku. Prihvataju stvari onakvim kakve jesu. Uzeće svoje najbolje oružje- umeće flertovanja i koketiranja, i vratiti se u sedlo. Iznenadiće partnera novotarijama i zaludeti mu mozak iznova. 
Međitim, moram skrenuti pažnju na Saturna i Marsa u vašem polju partnerstva (retrogradne) te njihovog dispozitora Jupitera u Devici (svi u promenljivim znacima). Zbog njih će se u vezu/brak vratiti stari problemi, stare rasprave,  izneverena očekivanja, nesavladane lekcije. Jedan od partnera očekuje izdizanje odnosa na sledeći stepenik, drugi to izbegava. Jupiter u Devici želi to da raščisti, da stavi sve na svoje mesto, ukazuje na sve propuste, sitnice i probleme. Sada je vreme da se stvari reše ili da se raziđete. Venera u Blizancima može pomoći, ali ne mnogo. Zato će slobodnima doneti novu avanturu, vezu, zanos i neprestano dopisivanje sa udvaračima.

Merkur koji kreće direktnim hodom i Jupiter u njihovom znaku Devicama donosi više praktičnosti u vezi. Imaju veće prohteve i očekivanja, ali Merkur će ih usredsrediti na najbitnije, i Device će na nekim stvarima tvrdoglavo insistirati. Vladar polja partnrstva u vašem znaku, pokazuje koliko vam je veza/brak važna. Venera u polju karijere može doneti udvaranje na radnom mestu, i luckasto dopisivanje mejlovima.

Ovnovi pomalo nisu “svoji” od kad im je vladar Mars retrogradan, traže se, popustljiviji su, ali i manje zainteresovani za ljubav. Venera u polju komunikacija, putovanja i rodbine donosi mogućnosti veze sa nekim koga upoznajete  na putu, u saobraćaju, slučajno ili preko rođaka. Zauzetima- flertovi sa strane vas mogu podsetiti da ste i dalje “u igri” ali pazite šta radite.

Bikovi su mirni jer im je Venera već donela ono što su čekali: novu ljubav ili nova bitna dešavanja na tom polju. Ako ste od onih koji su solo, potražite sreću na nekom plesnom podijumu, zabavi, u biblioteci ili kraćem putu. Mars se retrogradno vraća u vaše polje partnerstva pa može doneti trzavice ili neke stare probleme, kao i povratak osobe iz prošlosti u vaš život.

Rakovi će zbog Venere biti skloni tajnim ili paralelnim vezama i možda sve ostane na nivou platonske veze. Neko iz kruga prijatelja može postati vaša “tiha patnja”, pa se neki od vas možda i osmele da tu naprave korak.

Lavovi su primećeni svuda, a konjukcija Sunca i Venere u polju prijatelja donosi ljubav preko prijatelja ili poznanstvo na nekom većem skupu. Privućiće vas mlađa pričljiva osoba.  Zauzeti će uživati s partnerom, a sextil Venere i Urana (vladara polja partnerstva) može doneti vrlo zanimljiva zajednička dešavanja i novine, pozitivne promene u vezi.

Vage će biti na prekretnici jer će njihov vladar Venera i vladar polja partnerstva Mars biti u opoziciji, a Uran u polju partnerstva donosi razne obrte i neočekivane situacije. Možda ćete morati da birate između stare i nove ljubavi. Slobodni će samo flertovati na svakom mestu, bez ozbiljnog uplitanja u nešto.

Škorpije povratkom Marsa u njihovo polje i ulaskom Venere u njihovo polje sexa, traže više akcije na tom polju. Sa partnerom pravite ozbiljne planove za budućnost, ali vas retrogradni Mars podseća da prvo rešite neka zaostala pitanja i započete poslove, te stvari iz prošlosti. Imaćete uspona i padova u ljubavnom odnosu. Slobodni mogu upoznati nekog novog na čudan tj. neobičan način, i možda to bude neko ko se ne uklapa u vaše kriterijume.

Jarčevi su blago povučeni u sebe od kad im je Saturn retrogradan u polju podsvesti i tajni, te im je ljubav u drugom planu. Venera u 6.polju može doneti lepa poznanstva na radnom mestu ili preko posla. Dajte sebi malo oduška. Zauzeti bi mogli malo da popuste pred partnerom i da kažu šta ih muči.

Vodolije su se malo ulenjile kad je ljubav u pitanju. No, ulaskom Venere u njihovo 5.polje zabave, provoda i ljubavi za njih počinje proleće. Nova poznanstva će nicati sa svih strana, i na vama je da se opustite i odaberete. Lep aspekt Venere i vašeg vladaoca Urana mogu doneti iznenadne obrte i nenadane situacije na ljubavnom planu. Najbolje bi bilo da negde odputujete sa partnerom.

Ribe će biti jako zbunjene situacijom na nebu, jer sve planete njima bitne za ljubav grade kvadrate ka njihovom znaku. Kreće period velikih preispitivanja sebe i svojih izbora. Jupiter u polju partnerstva i dalje baca vaš fokus na pitanja braka/zajednice, dok Venera u Blizancima vas podstiče da se opistite, istražujete, menjate. Rastrzani ste između skladnog odnosa i avantura. Slobodni mogu upoznati nekog preko ukućana, privatnog posla ili blizu doma. Pustite da prođe vreme dok vidite šta želite.

 

Konsultacije ili tumačenje natalne karte možete zakazati putem facebook stranice:Astro Taša – porukom u inbox

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s