MERKUR U RAKU- “Da li mislim ili osećam”

 

Ove nedelje Merkur menja svoj znak, i iz svog sedišta, znaka Blizanaca ulazi u znak Raka. Dok je Merkur bio u Blizancima, bili smo naglašeno radoznali, pričljivi ili brbljivi, vodili se logikom i raciom, stalno se nekud kretali ili putovali, a sada s ulaskom Merkura u znak Raka, menjaju se naše mentalne energije, planovi i preokupacije.

 

 

Merkur u Raku donosi da se više oslanjamo na intuiciju i predosećaje, i da budemo duboko uvereni da je to ispravno. Osobe sa Merkurom u Raku su kreativne, intuitivne, izuzetno saosećajne i pronicljive. Uvek su spremne da pomonu drugima, da ih ugoste, saslušau, ponekad čak i preteraju u brizi, pa budu kao majka svakom. Oni će vas uvek pitati da li ste dobro, da li ste gladni ili žedni, da li mogu da vam pomognu, a neće očekivati nište zauzvrat, sem da im budete lojalan prijatelj. U njima čuči  kreativnost neslućenih granica, i prava je šteta da se ne bave nekim umetničkim ili kreativnim poslom. Merkur u Raku imaju osobe koje imaju njuha za privatan biznis. Često naslede porodični posao, a ako sami pokrenu svoj imaju puno uspeha u tome.

Merkur u Raku donosi različite težnje i želje u zavisnosti da li ste vatreni, vodeni, zemljani ili vazdušni znak. Ono što je dobro za sve je što Mars krajem nedelje kreće direktnim hodom kroz znak Škorpije, što odgovara vodenim i zemljanim znacima. Merkur će se pridružiti Suncu i Veneri u Raku, pa će ovaj stelijum u Raku doneti emotivna nadahnuća, ali i preispitivanja, vraćanje u prošlost, dovršavanje nekih starih ili davno započetih poslova.

 

Ovnovi će biti više okrenuti porodici i porodičnim dešavanjima, zatim privatnom poslu ili će se baviti promenom mesta boravka; Bikovi će biti fokusirani na to da što pre negde otputuju, a ujedno će pisati divne ljubavne i romantične poruke nekome ko im je jako drag; Blizanci će razmišljati kako da uvećaju svoje prihode, i kako da unovče svoje talente; Rakovi će se osećati odlično u svojoj koži, moćiće da postignu svašta što su zamislili, a osetiće i nov priliv energije, kao i potrebu da se zaljube; Lavovi će biti obuzeti sobom, malo će ih kočiti sopstveni strahovi, a može im se desiti tajna ljubav nede daleko od mesta boavka; Device će se truditi što više da uživaju i da posao i obaveze minimizuju ili prebace na nekog drugog, dok bi u krugu prijatelja mogli upoznati nekog jako zanimljivog; Vage će biti fokusirane na karijeru, i radiće iznad svojih mogućosti samo da bi postigle šta su zacrtale; Škorpije će gledati kako što pre negde da otputuju, a upravo na putu ih čeka romansa; Strelčevi će se baviti menjanjem poslovnih prilika i stambenim pitanjem, a ne bi bilo loše da rade na stručnom usavršavanju; Jarčevi će najviše bii fokusirani na ljubavni život i planiranje potomstva, a uspehe mogu očekivati oni koji se bave javnim poslom; Vodolije će briljirati na radnom mestu i mogu očekivati unapređenje ili veću odgovornost; Ribe će koristii svakupriliku da uživaju ili se bave hobijem i sportom, a čeka ih ljubav upravo kroz neku delatnos kojim se bave.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s