MERUR U LAVU- “SLUŠAJTE ME SVI!”

Merkur 14.7. ulazi u znak Lava, a time donosi više dinamike u svakodnevnici svih nas. On će pratiti Veneru koja je već ušla u znak Lava i zajedno će doprineti da nam ovo leto bude zanimljivo i puno događaja. Kroz svoj hod u Lavu, on će graditi i trigon sa Saturnom i Uranom, pa će biti prilike za dobre poslovne razgovore, zaokret u karijeri, isticanje svojih zasluga i dobijanje pohvala, česta putovanja koja će biti korisna iz više razlgoga…Na emotivnom planu, doneće nam mnogo više otvorenosti u komunikaciji i spremnosti da se prepustimo udvaranjima i uživanju, ali i da hrabrije kažemo šta nam smeta u odnosu i iznesemo svoje zahteve.

 

Osobe rođene sa Merkurom u Lavu imaju jak karakter, odlučne su i predane svojim zamislima. Bučni su u nastupu i obožavaju da ih svi slušaju. Često prave pravu malu predstavu od svog izlaganja, jer uživaju da im se drugi dive dok govore, ali i skloni su da nameću svoje mišljenje. Oni ne vole dubiozno nešto da proučavaju, već svoje zaključke baziraju na životnom iskustvu i onom što su videli. A videli su svašta, jer im je um znatiželjan, i ako ne pričaju sami, vole da postavljaju puno pitanja. Dobri su glumci i voditelji jer imaju dinamiku u govoru i mimiku koja sve to prati, da prosto naterau ljude da ih slušaju. Kada su ljuti skloni su vici i dramatizovanju stvari, kao i kad im se nešto loše desi, jer čak i tad uživaju u pažnji.

 

Uglavnom imaju visoko mišljenje o sebi, a i kad su skromni tad očekuju mnogo od drugih. Imponuju im moćni i poželjni partneri, oni kojima se mogu ponositi i hvaliti, a i među prijateljima vole one od kojih mogu imati neposrednu korist ili koji su na njihovom “nivou”. Ovaj Merkur se svemu raduje kao dete, i obožava nove stvari, ljude, momente u životu. Ima inicijativu, i voli da nametne drugima ono što se njemu svidelo. Dobri su kao šefovi, jer im je urođeno da zapovedaju i donose odluke u ime svih, ali zato slabo trpe autoritet, i često ulaze u konflikt s njima. Uvek ga pitajte za mišljenje, jer ćete tao izbeći taspravu a njemu pružiti priliku da uživa u svom nastupu.

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s