ASTROLOŠKI STEREOTIPI: Ovan je tvrdoglav, Rak emotivan…

a4a042cf4fd6bfb47701cbc8a1653ada

 

Koliko puta su vas gledali ispod oka zato što ste Škorpija, odbili vaše udvaranje zato što ste “metiljavi” Rak, ili ste vi prevrnuli očima upoznajući se sa Lavom? O horoskopskim znacima vladaju brojne predrasude, koje se uglavnom samo šire i umnožavaju. Da rastumačimo neke:

* Ko je tvrdoglaviji- Ovan ili Jarac?

Ovde bi se i Bik lako mogao umešati al ipak Ovan i Jarac prednjače. Naravno da se za obojicu govori da su tvrdoglavi, ali ko je gori u tome? Ovnom vlada Mars i zato je Ovan spreman da ide glavom kroz zid za mnoge stvari, ali isto tako može da lako prebaci svoj fokus na druge stvari. Upornije osobe ga mogu slomiti na taj način da on pobesni i onda se potroši kroz taj bes i zaboravi oko čega je rasprava počela. Međutim, Jarcem vlada Saturn, i on zato možda neće besneti u raspravi al će terati svoje do kraja, makar trajalo danima, nedeljama, godinama… On ima tu tvrdoglavost povezanu sa strpljenjem i upornošću pa možete samo dići ruke od ludaka, tj pustiti ga da veruje da je u pravu onda kada nije.

* Ko je emotivniji- Rak ili Ribe?

Naravno da prvo padne opklada na Raka. Rakovima vlada Mesec, koji upravlja emocijama, pa otud za Rakove govore da su najemotivniji. Ipak, Meces Rakovima pre daje ćudljivost i promene ponašanja, oscilacije u raspoloženju, pa zato idu od euforije do plača. I više su emotivni kad je u pitanju nešto njihovo lično, nego što prospu suze ili sreću za tuđe muke /radosti. Dok Ribe možda neće plakati 7x nedeljno, ali su empate bez premca. Svoje emocije sami obrađuju, ne dave druge s tim, a tu su da saslušaju druge, razumeju, zaplaču zbog vaše muke ili ih dirne vaša priča.

* Ko je najopasniji?

Škorpije su uvek na tapetu kao najopasniji znak horoskopa, osvetoljubivi, svađalice, ljubomorni itd…o njima kruže brojne predrasude. Ali, Škorpija retko čačka prva. Ako vam se svete, to znači da ste ih nečim baš povredili, a u ljubavnom smislu daju sebe preterano pa ukoliko se osete izneverenim smatraju da zaslužujete kaznu za to što niste cenili njihovu ljubav, pažnju, privrženost.
Nije da su bezopasni, znaju da udare kad ne očekujete, ali nisu ni najgori.
Svaki horoskopski znak ima svoju mračnu i opasnu stranu.
Ovan će biti opasan u fizičkom smislu, sklon je nasilju, Bik je težak na rečima, Blizanci su skoni podvalama i izdajama, Rak ume da okrene leđa ili da vas cinkari,ogovara, Lav smislja grandiozne osvete, Devica je zlopamtilo i proračunata, Vaga je često dvolična zarad ličnog interesa, i sklona širenju tračeva, Strelac ume da ističe tuđe loše osobine a sebe izdiže, Jarac može da vam se osveti posle duuugo vremena kad to ne očekujete, Vodolija je sklona spletkama i intrigama a Ribe lažima i manipulacijama. Tako da, ko je zapravo opasan?

* Ko mora biti u centru pažnje?

Prvo vam padne na pamet Lav, on mora da zasija, da bude primećen, glavni, slikan, da se pita za sve.
Međutim, pojedine osobine deli i Vaga– mora biti najlepša, mora da se slika, njoj moraju da se udvaraju ili ON mora najviše devojaka da šarmira, pritom voli luksuz koliko i Lav.
Tu je i Ovan koji voli da dominira kao i Lav, da odlučuje i predvodi, da donosi zaključke i da se svi slože s tim. Jedino što je veći radnik od Lava, pa ne mora samo da naređuje nego ponešto i uradi.

* Koga zanimaju samo pare?

Ovde je konkurencija jača, tu su Bik, Devica, Lav, Škorpija, Jarac. Svakom je stalo do novca iz različitih pobuda: Bik voli da ga ima i gomila, štedi, njemu novac uliva sigurnost i sreću i puno se oslanja na njega; Devica ga štedi ili troši racionalno,planski, ima svoje štekove i fondove, ulaganja, jer je u paničnom strahu da ne ostane bez ičega; Škorpija novcem dokazuje moć o uticaj; Lav novcem voli da kupije luksuz, pažnju i naklonost; Jarac novcem obezbeđuje sebi sigurnost, jer mu je važna materijalna stabilnost zbog svega ostalog.

* Ko je alapača?

Ovde su u konkurenciji Blizanci, Devica, Vaga i Ribe. Blizanci su informisani o svemu, znatiželjni, sve ispituju, i moraju preneti dalje, to je jače od njih. Često i zaborave šta su kome preneli, pa naprave opštu pometnju i ujdurmu, a onda se prave ludi. Devica uživa u sočnim tračevima, ne saznaje ih lako ko Blizanac ali požuri da ih saopšti dalje. Ne može da ih prećuti.
Vaga voli da ogovara druge jer time daje sebi na važnosti i uzdiže sebe u tuđim očima. Ribe em što prenose, one od toga naprave celu bajku, malo ponešto i izmisle.
Pa, prosudite sami.

Konsultacije ili tumačenje natalne karte možete zakazati putem facebook stranice: Astro Taša – porukom u inbox.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s