STANJE NA NEBU OD 29.08.2016. DO 4.9.2016. GODINE

VEOMA ZANIMLJIVA NEDELJA JE PRED NAMA. OVE NEDELJE MERKUR MENJA SVOJ SMER I KREĆE RETROGRDNO, VENERA MENJA ZNAK I ULAZI U VAGU, A TU JE I POMRAČENJE SUNCA...

 

Ponedeljak je, ipak, miran dan, jer je Mesec u Lavu u lepim aspektima sa Merkurom i Venerom, te će biti nekih zanimljivih ljubavnih dešavanja za one koji su otvoreni za nove stvari i nova poznanstva. Konjukcija merkura i Venere u Devici danas obećava susret sa nekim harizmatičnim, a pošto je i Jupiter blizu ove konjukcije biće reči reči reči… Danas vapimo za razgovorom, druženjem,te se nikko ne zatvarajte kod kuće već izađite i družite se. Za one kreativnije- bavite se pisanjem. Venera i Merkur mogu doneti susrete sa mlađim, zanimljivim osobama, pa čak i zaljubljenost u nekog ko je mlađi od vas. Planete u Devici potomognute ovim Mesecom u Lavu daju mogućnosti da se svojim trudom i upornošću nametnete, ali i zasijate punim sjajem na poslu.

 

U utorak Venera ulazi u znak vage a Merkur kreće retrogradno i to su promene koje će obeležiti naredni period. Retrogrdni Merkur, pa još u Devici, pogoduje jedino onima koji ga takvog imaju u natalnoj karti. On će svojom retrogradnošću izvući na površinu sve naše greške, sva trpanja problema pod tepih, sve brige kojih se pribojavamo izneti na svetlost dana da se sa njima suočimo. Treba biti oprezan kod svega što se tiče administracije, komunikacije, saobraćaja, odnosa sa komšijama i rodbinom, putovanja… sve to može krenuti pogrešnim tokom. Gubićemo dokumenta i ključeve, biti nepažljivi u vožnji, koncentracija će nam manjkati…studenti će osetiti kočnicu pri spremanju ispita, oni koji hitno vade neka dokumenta će čekati duže nego što su mislili, mnoge stvari će praviti problem potpuno neočekivano. U sitnicama će se potkradati greške, koje mogu preuveličati problem jer Merkur ide ka Jupiteru (preuveličavanje). Mnogi će biti inspirisani da odu u inostranstvo, bolje reći vrate se na neko mesto koje su nekad posetili (Juiter-inostranstvo, retro Merkur-vraćanje).

♥ Venerin ulazak u znak Vage obeležiće upravo ovaj Merkur s kojim je imala konjukciju u ponedeljak. Kao da nećemo moći da se otrgnemo od pomisli na neku staru priču, staru ljubav, nečije reči koje su nam se urezale duboko u podsvest, pa ćemo to analizirati i vaditi sopstvene zaključke, preispitivati sopstvene greške, nadajući se da ćemo uskoro uploviti u romansu s  nekim ko će te reči zaceiti, ili kome ćemo pokazati da smo “porasli” kao osobe i sazreli. Kroz svoj hod u Vagi obrazovaće zanimljive aspekte. Biće to jedno kompletno emotivno iskustvo u koje će nas baciti ova Venera, a s ciljem da na kraju izađemo iz svega toga kao plemenitije osobe, sa darom za ljubav i nekim koga ćemo voleti. ♥

Sredu obeležava trigon Meseca i Urana, koji može doneti zanimljive životne obrte, nove prilike, neobične susrete, neočekivanu pomoć prijatelja. Budi se intuicija i želja za novinama i promenama. Vi ćete biti pionir tih promena.

U četvrtak nas čeka ono što je vesnik krupnijih promena tokom septembra – pomračenje Sunca u znaku Device. Pomračenje će se desiti na 9-om stepenu Device, pa proverite da li imate neku planetu u blizini- ako imate, ono što će pogoditi ovo pomračenje je upravo ta sfera života, koju predstavlja ta planeta u vaše ličnom horoskopu. Kako se pomračenje odvija u Devici, logično je da čemo se svi pozabaviti onim što Devica simbolizuje- zdravljem i poslom.

♣ Nezgodno je i to što će ovo pomračenje pratiti i kvadrat od Saturna kao i opozicija od Neptuna, što nam govori da promene možemo očekivati samo ako prethodno otpustimo staro, i ako izvučemo pouku iz starih grešaka, kao i da prestanemo uzaludno da se vraćamo u prošlost. prošlost je korisna samo ako ćete izvući pouku, napraviti zaokret, ili dovršiti nešto što ste davno započeli. U suprotnom, samo kopanje po prošlosti i oživljavanje istih starih obrazaca ponašanja i sitauacija, ili rešavanje problema na stari način, neće uroditi plodom. Saturn i Neptun prikazuju da ćemo biti “žrtve” kolektivne obmane, pa ne gutajte sve što vam se servira, i ne nasedajte na svačiju priču. ♣

Ostatak nedelje će proteći manje-više mirno, ali u razmišljanju o postojećoj situaciji. Najbolje bi bilo odmarati se, jer rerogradan Merkur može samo zakomplikovati probleme ako navalite da ih rešavate. Mesec u Vagi upućuje da vreme provedete s partnerom ili nekim ko vam je jako drag.

 

Lepu nedelju želim!

 

Konsultacije ili tumačenje natalne karte možete zakazati putem facebook stranice: Astro Taša – porukom u inbox.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s