Retrogradni Merkur u Devici- Korak napred, nazad dva

Danas je Merkur krenuo u svoj retrogradni hod kroz znak Device, gde je u svom sedištu inače. Danas i Venera menja znak, te ulazi u Vagu. Očigledno je da će se ove promene odnositi najviše na posao (Devica)i ljubav (Vaga).

 

Merkur u svom retrogradnom hodu (obično oko 4 puta godišnje) ume da napravi pravu zbrku u poslovnom segmentu, papirologiji, administraciji, komunikaciji i saobraćaju, učenju… To su zalutali mejlovi i poruke, zagubljeni papiri i brojevi telefona, izgubljeni ključevi, kašnjenja na sastaneke, enormne gužve u saobraćaju i saobraćajne nezgode, pogrešno protumačene reči, nemogućnost da se izrazimo na pravi način, nervoza, nesporazumi s kolegama,odlaganje lanova i dogovora, odlaganje puta ili kašnjenje vozova, letova itd…

Da biste pomogli sebi u ovom periodu i što bezbolnije prošli kroz period retrogradnog Merkura, pokušajte da usporite. Proveravajte sve više puta jer se u sitnicama (Devica) mogu potkrasti greške. Ujedite se za jezik i izbrojte do 10 pre nego što saspete u lice nekomesve što vas je iznerviralo. Pustite kolege da vode glavnu reč, a vi pratite i proveravajte. Nemojte da vam bude teško više puta da pročitate istu stvar, ili pregledate neki dokument. Pitajte za pomoć. Pomozite nekom.

Obratite pažnju na svoje zdravlje, jer Merkur u Devici podseća da je vreme za lekarsku kontrolu. Problemi sa nervnim sistemom i stomakom. Sa Jupieterom u devici takđe bi trebalo napraviti radikalniji zaokret u stilu ivota, ishrani, rekreaciji. Učinite dobro za sebe.

Retrogradni Merkur je povoljan da se dovrši staro, davno započeto… Ovo su i stari dogovori koji se nisu realizovali pa su došli na red, ispiti koji su vas mučili pa ste rešili da ih očistite, razgovori iz kojih niste ivukli potrebne informacije pa ih opet vodite. Sve štoste ostavili nedovršeno, sada dovršite. I sve što je ostalo nedorečeno sada recite.

Kako je Venera u Vagi pre ulaska imala konjukciju s ovim Merkurom, ovo se može odnositi na stare ljubavne teme i razgovore. Može se desiti da se s partnerom raziđete zbog različitih planova i viđenja budućnosti, ili naprotiv, vi napravite zaokret u razmišljanju i usvojite njegovo. Ovo su sve one sitnice koje su vas nervirale u odnosu pa ćete ih sda “istresti” na videlo, jer ne možete da ih trpate pod tepih. Takođe, stare ljubavi se mogu opet pojaviti i sada od njih možete čuti reči koje pre niste, stvari kojima se niste nadali, možda izlive ljubavi koji nekad nisu postojali, ili zamerke koje niste očekivali.

Ako osetite “simptome” ovog Merkura, zastanite. Vratite se na početak pa sve iznova. Ne podležite pritisku. Šta možete da odložite, bolje odložite.

Retrogradni Merkur najviše će osetiti znaci kojima on vlada- Device i Blizanci, zatim Strelčevi (kojima upravja poljem partnerstva). Lavovi i Bikovi će osetiti kočnicu na poju finansija i propadanje nekih dogovora koji su očekivali ili nepotpisivanje ugovora kojima su se nadali. Ovnovi če imati probleme u komunikaciji s kolegama, Rakovi isplivavanje starih strahova i nezgode u saobraćaju ili kvarove auta, kao i lošu koncentraciju, Vage će odložiti put koji su panirale, a one koje su na studijama- problemi na ispitima, Škorpijama će se izjaloviti važan dogovor/ugovor ili odložiti za neki drugi put, imaće nesporazume s prijateljima i teške reči, Jarčevima će se vratiti stari zdravstveni problemi, pogotovo s digestivnim traktom, a dobra strana su ponovni kontakti s inostrantvom i planiranje puta, Vodolijama stižu na naplatu dugovi ali se i vraćaju stare ljubavi u život, Ribe će imati nesuglasice s partnerom i ukućanima, kao i kvarove u kući.

 

Konsultacije ili tumačenje natalne karte možete zakazati putem facebook stranice: Astro Taša – porukom u inbox.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s