Venera u Vagi

Venera u Vagi je oličenje lepote, harmonije, balansa, nege, ljubavi, partnerstva, zajedništva, estetike, mode, ljubaznosti, mira, slatkorečivosti…ali ovde ne bih govorila o osobinama koje poseduju osobe sa Venerom u Vagi već o aspektima koje će ona praviti do kraja meseca.

 

Sama njena pozicija u Vagi je naročito povoljna za rađanje ljubavi, osećaj pripadnosti izajedništva, lakše povezivanje s drugima, pa još sa Jupiterom u ovom znaku sve je ovo uveličano i umnogostručeno.

Pored svih teških aspekata na nebu (kvadrata Saturna i Neptuna, pomračenja Meseca, retrogradni Merkur…), ova Venera dođe kao spas i kao jedino uporište gde možemo naći mir i utehu.

Venera je već duboko zašla u znak Vage i napravila sekstil sa Saturnom, što nam donosi posebnu mudost u pristupu emotivnim odnosima. Zreliji smo i sagledavamo stvari iz novog ugla. Ovde upliv Saturna daje prihvatanje odgovornosti, prihvatanje druge osobe ili pak prihvatanje sebe, i razgraničenja šta možemo a šta ne, šte očekujemo od partnerstva i od druge osobe. Mnogi će zrelije i pomalo racionalnije prihvatiti odnose u kojima su, pogasiti iluzije, ili ukoliko postoji više potencijalnih partnera- lakše napraviti izbor ko je tu zaista vredan pažnje.

 

Venera u Vagi je u svom sedištu, i prima aspekt od Saturna koji je jak (egzaltiran) u znaku Vage, a trenutno je u Strelcu- znaku pravde, religije, duhovnog, inostranstva… Upavo ovaj aspekt mnogima može doneti ozvaničenje veze, “skrašavanje”, nalaženje mirne luke, poznanstvo s osobom koja bi mogla duže ostati u vašem životu, a nekima i obnovu stare veze koja im se činila jedinom kvalitetnom (jer šta je Saturn ako ne prošlost). Pritom Saturn je u sedištu Jupitera a Jupiter u egzaltaciji Saturna i sedištu Venere- ljuba se uvećava, raste, jača želja za vezom, brakom, zajednicom.

 

Međutim, Venera će imati i opoziciju s Uranom iz Ovna , što može doneti napade na naš osećaj mira i harmonije, na više načina. Npr. možete narušavati partnerski odnos (Venera) svojom preteranom željom za individualizmom, kontriranjem, samostalnošću (Uran); Okolina vas može opterećivati pričama da se skrasite (Venera u Vagi) i tražiti vam potencijalne partnere, što će vas posebno revoltirati jer želite sami da donosite odluke o svom ljubavnom životu; Oni koji su u braku mogu osećati kao da postojeće stanje više nije izdrživo i da su hitno potrebne radikalne promene; Venera u opoziciji s Urano donosi napade od raznih ljudi koji pokušavaju svoj bes i nervozu (Uran u Ovnu) da “istresu” na vama, jer ste mirni povučeni, ne konfrontirate se….i šte poručuje ova Venera? Upravo da ih pobedite takvim ponašanjem-  pobedite ih osmehom, tolerancijom, vedrinom, lepom rečju, toplim pristupom. Pokorite ih onim što im je zapravo najviše potrebno- ljubaznošću.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s