Stanje na nebu za 2017. godinu

tasa_blog1

Ova godina pocela je sa podznakom u Vagi, a Venerom, kao vladarom Vage, u Vodoliji. Uz to i Mesec je bio u Vodoliji. Sta nam to govori?

Ovo je godina u kojoj ce licna i kolektivna sloboda biti prioritet. Osecaj samostalnosti, nezavisnosti, ili udruzenja u humanitarne i opste korisne svrhe bice vodilja svakog pojedinca. Mesec (narod) u Vodoliji, prikazuje ljude koji streme ka buducnosti, odbacuju stege, pravila, kočnice, zele vise i bolje, sire svoje vidike i shvatanja, a najvise donosi da postajemo humaniji i svesniji okoline.

Kako su i mesec i venera u vodoliji, a predstavljaju zensku populacijuzene ce vladati ove godine. Zelece da odbace stare principe i shvatanja, borice se za samostalnost i nezavisnost. Ako pogledamo gde je Mars, a on je u Ribama, vidimo da ove godine muski princip slabi. Muskarci ce biti lenji i pasivni. Mars blizu Neptuna-skloni bezanju u alkohol, opijate, zavaravanje, ali ce malo sta resavati onako kako bi trebalo-viteski, hrabro, muski.

Ovoj slici doprinosi opozicija Jupitera u Vagi (brak, partnerstvo) i Urana u Ovnu (individualnost). Mnogi ce se suociti sa dilemom da li mogu da zrtvuju licne principe, slobodu, individualnost zarad udruzivanja (poslovnog ili partnerskog), ulaska u brak, funkcionisanja u zajednici. Lomice se kolektivna nacela i shvatanja braka, i sve vise ce biti popularne vanbracne zajednice i slicno… Brak kao institucija gubi na snazi.

Kvadrat Plutona u Jarcu sa Jupiterom u Vagi i Uranom u Ovnu donosi jos jednu burnu godinu punu lomova na globalnom planu. Da ne pricamo o zemljotresima, poplavama i radu vulkana, to su prirodne pojave milionima godina unazad… nije to nesto po cemu se ova godina vise izdvaja, ali zato ce na globalnom politickom planu biti lomova, pogresnih poteza, burnih desavanja, pomeranja granica, bunta. Isplivace i ojacace Kina naspram Britanije i Nemacke, Evropi preti promena granica, SAD ce izjedati unutrasnje nezadovoljstvo naroda. Polako se postavlja novi svetski poredak.

Pozitivan je trigon Saturna i Urana. Strpljen-spasen.

Ko bude umeo da postuje pravila, stisne se i strpi, lakse ce proci kroz promene koje dolaze, i prigrliti plodove tih promena. Vratite se starim pravim vrednostima, ali ne budite skepticni prema svemu novom i modernom sto dolazi.

Lepo je i naglaseno 5. polje umetnost, sport, industrija zabave ce biti u procvatu na globalnom planu, porasce natalitet, i generalno cemo traziti vise uzivanja.

Merkur je u 2017.-u usao retrogradno, pa ce ove godine biti mnogo komunikacijskih nerazumevanja, saobracajnih nezgoda i kvarova, pogresno protumacenih reci, ugovora potpisanih u pogresno vreme, vracanja u proslost, u detinjstvo…

Na nedovrsene poslove i odnose se moramo vratiti, da ih jos jednom prozivimo, zavrsimo, pustimo. Merkur u Jarcu nas jos jednom zaranja u proslost, da iz proslosti i iskustva izvucemo pouku, znanje, i nastavimo slobodni u ono sto nude planete u Vodoliji.

Sveukupno, godina koja donosi brojne prilike i promene, a od vas zavisi kako cete ih prihvatiti.

Neka vam je dobra 2017.godina !

tasa_blog2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s